Odgovor Marka Filipovića glasnogovorniku Vlade RH

Aktualno 23. veljače 2021

Marko Filipović odgovorio je glasnogovorniku Vlade RH

Predsjednik Gradske organizacije SDP Rijeke Marko Filipović odgovorio je glasnogovorniku Vlade RH Marku Miliću koji je danas na riječki SDP pokušao svaliti krivnju za jučerašnje divljanje svojeg šefa, premijera Plenkovića, koje smo imali prilike pratiti putem medija.

Riječki SDP nema veze sa sukobom premijera i riječkog ugostitelja

“Sukob koji je premijer Plenković jučer otvorio je njegov sukob s ugostiteljem iz Rijeke i, posredno, s novinarkom na koju je vikao. Niti ga je na taj sukob riječki SDP nagovarao, niti mu je taj sukob trebao. Premijer je ugostitelja iz Rijeke jučer optužio za rasizam i fašizam, a u kasnijoj izjavi sve je čak povezao i sa oružanim napadom na članove HDZ-a ili Vlade i tko zna što bi još premijer jučer izrekao – da dan nije došao kraju i da nismo svi pošli na spavanje.

Mi nismo nervozni

Danas pak glasnogovornik Vlade Marko Milić u ovu cijelu priču uvlači riječki SDP tvrdeći posve nevjerojatnu stvar – da iza svega stoji nervoza u SDP-ovim redovima. Moram to demantirati. Mi nismo nervozni, niti imamo takvu moć da nagovorimo premijera da se svađa s ugostiteljima i novinarima. Članovi riječkog SDP-a jučer su se najprije iskreno čudili razularenom premijeru koji se takvom silinom obrušava, i uopće osvrće, na facebook objave ugostitelja – i to sa deset dana zakašnjenja. A kasnije smo se čak, moram to priznati, malo i smijali premijerovu pokušaju da se izvuče iz tog vlastitog nereda izjavom da – „voli Rijeku jer mu u njoj živi stric!“

SDP će opet imati riječkog gradonačelnika

Dakle, u SDP-u u Rijeci nema nervoze, atmosfera je uglavnom radna, pogotovo u kontekstu predstojećih izbora – pripremamo program, planiramo predstavljanja programa građanima i izbornu kampanju. I opet ćemo imati riječkog gradonačelnika.

HDZ nema kandidata za župana

Možda nervoza vlada u HDZ-u jer još nemaju ni kandidata za mjesto župana u ovom kraju, a kamoli program kojim će taj kandidat izaći na izbore. Možda se zato premijer već neko vrijeme prilično grubo obraća svom ministru Butkoviću koji je ujedno i predsjednik HDZ-a u našoj županiji. Možda zato premijer sada posebno mrsko gleda na ovaj cijeli kraj i Rijeku pa su mu, za neuspješno planiranje kandidata i izbornih aktivnosti HDZ-a u PGŽ i Rijeci, svi živi postali krivi – od ugostitelja, preko novinara, sve do riječkog SDP-a!

Glasnogovornik Vlade RH vrijeđa zdrav razum građana

Ako je tome tako, posebno se glasnogovornik Vlade ne bi trebao uplitati u probleme HDZ-a i baviti se drugim strankama poput SDP-a te vrijeđati pritom zdrav razum građana koji su jučer lijepo vidjeli i pročitali s kim se premijer i kako sukobio. Što se Rijeke tiče, nama je ugostiteljeva objava na društvenim mrežama završila još prije 10 dana kada je riječki gradonačelnik (inače istaknuti SDP-ovac!) više nego jasno (i javno putem priopćenja), poručio da ne odobrava podjelu građana po bilo kojem ključu na „dobro došle“ i „one koji to nisu“, odnosno kada je pozvao na smirivanje strasti.

U Rijeci HDZ u svim izbornim ciklusima gubi

Dakle, glasnogovorniče Miliću, nije SDP u Rijeci nervozan, nego je Rijeka zona u kojoj HDZ u svim izbornim ciklusima lomi zube pa premijer gaji velike antipatije prema ovom kraju, a time i njegovim stanovnicima (osim možda stricu iz Rijeke!). Jučer je bio dan kada se premijer nije uspio suzdržati pa je taj bijes i ispoljio. Jer jučer je, naime, pored svih izjava koje je premijer tijekom dana dao, morao dati i tu sramotnu – da HDZ još nema ni kandidata za župana u ovom kraju, a izbori su za samo dva mjeseca.”

Poveznica na Facebook objavu

S. M.