Gradonačelnik Obersnel objavio ispravak na tekstove u Novom listu o minusima, dugovima i blokadama gradskog proračuna

Aktualno 10. ožujka 2017

Novi list objavio članke koje obiluju neistianama na čak pet stranica

Novi list je 26. veljače na čak pet velikih novinskih stranica donio članke pod zajedničkim alarmantnim naslovom: „Država može blokirati račun Grada Rijeke u svakom trenutku“. Samo dva dana kasnije objavili su i nastavak ove teme pod naslovom “Je li kumulirani minus prešao 500 milijuna kuna?”

Tema se zapravo tiče nalaza Državne revizije o proračunskom poslovanju Grada Rijeke iz 2013. godine i 2015. godine, a u objavljenim člancima nisu navedene mnoge činjenice, netočno je napisano da novinarima nisu dostupni podaci o stanju proračuna Grada Rijeke i iznesen je niz neistina.

Gradonačelnik Obersnel je zato Novom listu uputio ispravak na navedene članke

“Napisao sam da ne bježim od činjenice da je proračunsko poslovanje Grada Rijeke u godinama krize bilo otežano, ponekad i vrlo teško, ali da katastrofične interpretacije prema kojima “država može blokirati račun Grada Rijeke u svakom trenutku” ipak ne stoje.

Naime, riječ je o podacima iz 2013. i 2015. godine, a obzirom da je danas 2017. godina, država bi, da je za to postojao razlog, takvo što već učinila. A zašto Novi list baš sada, niti tri mjeseca prije lokalnih izbora, izvlači iz naftalina revizijske podatke stare dvije odnosno četiri godine, čitatelji će, siguran sam, procijeniti sami.”

Za više informacija možete posjetiti sljedeću poveznicu: http://www.vojko-obersnel.com/hr/blog/ispravak-na-tekstove-u-novom-listu-o-minusima-dugovima-i-blokadama-gradskog-proracuna