Isplaćena posljednja rata gradskih obveznica kojima su građeni bazeni Kantrida

Aktualno 18. srpnja 2016

Isplaćena posljednja rata gradskih obveznica

Povodom današnje isplate posljednje rate gradskih obveznica kojima su građeni riječki bazeni, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na konferenciji za medije na Bazenima Kantrida zahvalio se građanima i investitorima koji su svojim ulaganjem prije deset godina omogućili izgradnju ovog veličanstvenog sportskog objekta. Ukupni iznos izdavanja gradskih obveznica namijenjenih izgradnji kompleksa Bazeni Kantrida iznosio je 180 milijuna kuna, odnosno 25,4 milijuna eura.

 Obilježavanju dovršetka isplate gradskih obveznica na Bazenima Kantrida prisustvovali su Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, mr.sc. Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, Goran Kursan, direktor tržišta kapitala PBZ-a i Zoran Roje, vaterpolist i olimpijac. Medijima i predstavnicima PBZ-a, institucija koje upravljaju Bazenima i svih sportskih klubova koji ih koriste predstavljeni su rezultati rada riječkih bazena, od otvorenja do današnjih dana, kao i uloga koju je ovaj gradski projekt odigrao na tržištu kapitala, odnosno model kojim je Rijeka uspješno izgradila Bazene Kantrida.

Riječki bazeni počeli s radom prije osam godina

Prije točno osam godina riječki Bazeni Kantrida počeli su s radom. Kompleks se gradio u pet faza, a njegovom nastanku pomogli su svi oni koji su kupovali gradske obveznice, koje su izdane 2006. godine.

„U roku od 10 godina izvršena je naša obveza, a to je isplata svima onima koji su gradske obveznice kupili. Točno predviđenim rokovima i dinamikom danas je krenula uplata prema investitorima i građanima zadnje tranše obveznica. Riječ je ukupnom iznosu od gotovo 19 milijuna kuna“, rekao je gradonačelnik Obersnel, podsjećajući da je to tada bilo prvo i do danas jedino izdanje gradskih obveznica koje su aktivno nuđene građanima.

„Zahvaljujem se svima koji su kupili gradske obveznice i na taj način osigurali sredstva za izgradnju ovog kompleksa bazena na Kantridi – jedne moderne sportske infrastrukture koja je bitno unaprijedila sport u gradu Rijeci, ali i puno šire“, rekao je gradonačelnik. Dodao je kako opravdanost izgradnje riječkih bazena možda i najbolje dokazuje podatak da je od otvaranja kompleksa, 24. srpnja 2008. godine, pa do kraja lipnja 2016. godine zabilježeno čak 2.230.252 ulaza, što građana, što sportaša. Plivališta koriste sve dobne skupine, od šestog mjeseca života na treće dobi, a bazeni su puni od jutra do mraka.

Za više informacija možete posjetiti sljedeću poveznicu: http://www.rijeka.hr/Nakon10Godina

S. M.