Gradonačelnik Obersnel objavio ispravak na tekst u Novom listu o temi izbora i tezi da Rijeka nema izbora

Aktualno 11. ožujka 2017

Rijeka nema izbora – članak pun netočnih teza

U Novom listu je 19. siječnja objavljen članak novinarke Tihane Tomičić pod naslovom Rijeka nema izbora. U tom je tekstu objavljen niz potpuno netočnih teza koje nisu potkrijepljene nikakvim podacima. Da su se koristili dostupni podaci, bilo bi nemoguće napisati da aktualna gradska vlast nema nikakav odnos prema poduzetništvu, investicijama i gospodarstvu, a time ni prema zapošljavanju i ostanku mladih obitelji u Rijeci. Odnosno bilo bi nemoguće ustvrditi da Rijeka stagnira.

Zbog toga je gradonačelnik Obersnel Novom listu već sljedećeg dana uputio Ispravak koji do dana današnjeg nije objavljen

“U njemu sam se zapitao jesu li uopće novinarki Tomičić poznati razvojni projekti Rijeke kao i podaci o rastu broja poduzetnika i broja zaposlenih u Rijeci, o rastu prihoda i investicija, odnosno, zapitao sam se razumije li ona nadležnosti lokalne samouprave.

Što god bilo, ustvrdio sam da je neinformiranost i neznanje ne mogu abolirati od odgovornosti za posve netočne teze koje je iznijela. Tim više što su one bile upakirane u huškanje čitatelja protiv mene kao aktualnog gradonačelnik i kandidata za novi gradonačelnički mandat.”

Za više informacija možete posjetiti sljedeću poveznicu: http://www.vojko-obersnel.com/hr/blog/ispravak-na-tekst-u-novom-listu-o-temi-izbora-i-tezi-da-rijeka-nema-izbora

S. M.