Marko Filipović: SDP ide spreman na izbore

Aktualno 1. veljače 2021

SDP ide spreman na izbore

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji, predsjednik Gradske organizacije SDP Rijeke Marko Filipović je ustvrdio da SDP ide spreman na izbore, da je cilj pobijediti u prvom i drugom krugu. “Bez obzina na razne interesne skupine i političke aktere koji se pojavili, ostajemo prvi izbor Riječana”, naveo je Filipović te naglasio da je Rijeka ostala slobodan i tolerantan grad, unatoč svemu.

Nabrojio je projekte koji su provedeni u proteklom mandatu u Rijeci, među kojima se ističu projket Europske prijestolnice kutlure, otvaranje MMSU i Palače šećerane u kompleksu Benčić, jedan od najvećih infrastrukturnih projektata u Hrvatskoj, uređenje vodno-komunalne infrastrukture vrijedan 1,76 milijardi kuna. Istaknuo je da Rijeka prednjači po iznosima i broju projekata fianiciranih iz EU fondova.

Program građanskog odgoja koji smo uveli u sedme i osme razrede stvara generacije učenika koje promišljaju društvo na otvoren i multiklturalan način, ustvrdio je. Spomenuo je i brod Galeb, koji će se nakon uređenja privezati uz lukobran riječke luke. “To je brod bogate povijesti i još svjetlije budućnosti”, rekao je.

Poveznica na video isječak

Poveznica na Facebook objavu

S. M.