Prvi studenti uselili u novoizgrađene studentske paviljone na Kampusu

Aktualno 19. rujna 2016

Studentski paviljoni otvoreni

Prigodnom svečanošću održanom na Kampusu Sveučilišta na Trsatu službeno su otvoreni novi studentski paviljoni u koje će se useliti 750 studenata. Useljenje studenata u nove paviljone, riječki je gradonačelnik ocijenio značajnim iskorakom za riječko sveučilište i Grad Rijeku u nastojanju da Rijeku učinimo gradom ugodnim za studiranje.

Svečanom otvaranju paviljona nazočili su rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Pero Lučin, ravnatelj Studentskog centra Dinko Jurjević, župan Zlatko Komadina te gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel. Kako je prigodom svečanog otvaranja naglasio gradonačelnik Vojko Obersnel, useljenjem prvih studenata u novoizgrađene studentske paviljone riječki Kampus u pravom smislu postaje studentski kampus, budući da će u njemu od danas boraviti studenti, kojima uz fakultete na kojima studiraju, na raspolaganju stoji restoran ”Kampus” i smještaj u kome će moći učiti i prebivati u krugu Kampusa.

Do sada uloženo preko 133 milijuna kuna

„Odluka da kroz Prostorno-plansku dokumentaciju područje Trsata, skupa s vojarnom u kojoj je još bila vojska prenamijenimo za budući sveučilišni kampus i Sveučilišnu bolnicu bila je vjerojatno jedna od najvažnijih odluka donesenih tijekom mog mandata“, kazao je gradonačelnik Obersnel te dodao kako sve što je postignuto posljednjih godina na području kampusa, učinjeno je sinergijom Grada i Sveučilišta. „Što direktno, što indirektno, u otkup zemljišta, ustupanje zemljišta Sveučilištu, izgradnju potrebne infrastrukture, do sada smo uložili preko 133 milijuna kuna. Ostalo nam je još puno posla. Pred nama je nastavak izgradnje druge faze, izgradnja objekata i preseljenje drugih fakulteta na područje kampusa, uređenje sportske infrastrukture, izgradnja Sveučilišne bolnice, što ćemo, duboko se nadam realizirati u godinama koje dolaze. Nema razvoja modernog grada bez razvoja modernog Sveučilišta“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Za više informacija možete posjetiti sljedeću poveznicu: https://www.rijeka.hr/prvi-studenti-uselili-novoizgradene-studentske-paviljone-kampusu/

S. M.