90 milijuna kuna za 400 novih vrtićkih mjesta

Aktualno 31. ožujka 2014

90 milijuna kuna za vrtiće

U izgradnju i rekonstrukciju objekata predškolskog odgoja, do pedagoške godine 2015./2016. Grad Rijeka planira uložiti oko 90 milijuna kuna za vrtiće. Time bi se vrtićki kapaciteti povećali za oko 400 mjesta i na određeno vrijeme zadovoljile postojeće potrebe za upisom djece u Dječji vrtić Rijeka.

Uoči početka prijava za smještaj djece u dječji vrtić u narednoj pedagoškoj godini, a nakon kojeg svake godine dio djece ostaje neupisan, gradonačelnik Obersnel najavio je vrijedan investicijski ciklus u objekte predškolskog odgoja. Trenutno su u tijeku radovi na izgradnji novog vrtića na Pehlinu, kao i na rekonstrukciji prostora u sklopu OŠ Turnić, koje je do sada koristio Centar za autizam. Radovi na potonjem objektu, u sklopu kojeg će se moći smjestiti dvije skupine, trebali li bi biti gotovi tijekom travnja.

Nadalje, za tri vrtića – Đurđica na Trsatu, Morčić na Gornjoj Vežici i Zamet – priprema se projektna dokumentacija za rekonstrukciju, s ciljem povećanja kapaciteta. Te projekte Grad Rijeka će kandidirati na poziv Ministarstva regionalnog razvoja za korištenje sredstava iz EU fondova, a s obzirom na visoku pripremljenost projektne dokumentacije, radovi bi mogli biti gotovi do početka pedagoške 2015./2016.g.

Novi vrtić na Krnjevu

Također, Grad Rijeka s Talijanskom unijom intenzivno radi na pripremi za izgradnju novog vrtića na Krnjevu. Temeljem već potpisanog ugovora, Grad će osigurati zemljište, infrastrukturu i plaće za zaposlenike, a Talijanska unija sredstva za izgradnju vrtića. Ovaj vrtić mogao bi primiti oko 100 djece, prvenstveno talijanske manjine, što će osloboditi mjesta koja su u drugim vrtićima namijenjena pripadnicima talijanske manjine.

Izvan ovog ulaganja od 90 milijuna kuna, planira se i izgradnja dječjeg vrtića na Rastočinama, no ona ovisi o rješavanju odnosa s vlasnikom zemljišta. Uz 48 milijuna kuna uloženih proteklih godina te 90 milijuna kuna planiranih za investiranje do rujna 2015. godine, ukupno će se u izgradnju ili rekonstrukciju objekata predškolskog odgoja uložiti preko 140 milijuna kuna.

Gradonačelnik je za travanj najavio otvaranje Info-centra…

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Poveznica na Facebook vijest: https://www.facebook.com/sdprijeka/posts/10203908773653299?__xts__%5B0%5D=68.ARBuS6ACYLtsQGf0oxmH2FlzAO97nsSH6Tf-pAUD03gEEW9Q0yTVsM0ky_vm5MakrJy61ttN08yHmlEDqWAQYDXTcpX-qZgOZfivyipJlW30JPmQPh5jSdJo4HGfe88YAjeVZgs&__tn__=-R

D. V.