Predsjednik

Marko Filipović

PREDSJEDNIK GRADSKE ORGANIZACIJE SDP RIJEKE

E-mail: marko.filipovic@sdp.hr

Rijeka je oduvijek bila drugačiji grad – a Marko Filipović je drugačiji političar. Iza njega nema tereta i afera. Čovjek je to koji čvrsto stoji na zemlji, koji zna slušati svoje sugrađane. Koji ne zabavlja, ali zna biti duhovit. Koji već godinama radi na razvoju Rijeke.

Marko Filipović je rođen 22. srpnja 1980. godine. Interes i ljubav prema politici kod njega se javljaju još za vrijeme studentskih dana. Politički angažman započinje kao predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP–a. Obnašao je dužnost međunarodnog tajnika u Forumu mladih SDP–a Hrvatske od 2008. do 2010. godine te je ujedno bio i član Nadzornoga odbora International Union of Socialist Youth. Sudjelovao je na brojim međunarodnim skupovima i političkim edukacijama, gdje je upoznao mnoge vršnjake koji danas uspješno vode svoje države poput premijerke Novog Zelanda Jacinda Ardern. Sve su to rana iskustva koja su ga odredila kao političara, ali i osobu.

2018. godine preuzima vođenje Gradske organizacije SDP Rijeka, u kojoj je od 2013. bio potpredsjednik.

Prema Filipovićevom diplomskom radu na Građevinskom fakultetu iz 2004. godine sagrađen je kasnije most koji danas spaja Riječki lukobran s gradom – može se reći da Marko gradi Rijeku još od studentskih dana. Na tu je neraskidivu vezu njega kao inženjera građevine s gradom posebno ponosan.

Do izbora za zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke, 2013. godine, bio je zaposlen kao nadzorni inženjer u Institutu IGH kada je stekao vrijedno poduzetničko iskustvo koje će znati iskoristiti kao prvi čovjek grada.

Mlad je postao zamjenikom gradonačelnika Rijeke – prije punih 8 godina. Danas dobro zna kako sustav funkcionira i zna kako pokrenuti stvari! Zna što je dobro u gradu, ali zna i što treba mijenjati.

Sada je kandidat za gradonačelnika Rijeke koji želi da Rijeka postane urbana mediteranska prijestolnica koji ima jasan plan kako pokrenuti i pojačati Rijeku. Rijeka je sinonim za toleranciju, otvorenost i slobodu i uvijek je udarala ritam drugima i to će opet biti tako!

Više informacija o #novasnagagrada #pojačajRijelu potražite na https://markofilipovic.hr/upoznajte-marka/