Linić: MOL može bez nas, ali onda otvara rat s hrvatskom državom

Aktualno 27. rujna 2012

IZ VLADE – Nakon što su odnosi hrvatske i mađarske strane u INA-i došlo gotovo do usijanja, na situaciju se osvrnuo i ministar financija Slavko Linić

Tri hrvatska člana Uprave INA-e zatražila prije nekoliko dana raspravu o prijedlogu usklađivanja internih dokumenata INA-e i načina rada Uprave sa Zakonom o trgovačkim društvima, Statutom INA-e i Poslovnikom o radu Uprave, međutim mađarska strana o tome je odbila razgovarati pod izlikom da ”prijedlog treba doraditi”.

“Mi želimo promijeniti ugovor, želimo Zakon o trgovačkim društvima primjeniti na INA-u i nećemo prihvatiti ovakav odnos unutar INA-e. To je nešto što je neprimjereno i neprihvatljivo i to je rezultat rada HDZ-a. Oni mogu bez nas sada, ali u tom trenutku otvaraju rat s državom. Tu su jasne poruke. Samo s par poruka trčali su farbati i uređivati pumpe. Osjetljivi su na kritiku i ozbiljnost Vlade, pa očekujem da će se sada početi uređivati rafinerije i otvorit neka bušotina na Jadranu. I da polako shvate što je politika Vlade iako imamo samo 44 posto” – jasno je poručio ministar Linić.

D. V.