5. Invest forum: Projekti EPK i Urbane aglomeracije promijenit će sliku Rijeke

Aktualno 24. listopada 2016

Invest forum održan u Opatiji

Naša je regija konkurentna, društveno pravedna i poželjna za život i rad, no bez decentralizacije, ozbiljne porezne reforme i strukturalnih organizacijskih i zakonodavnih promjena na razini države, teško će se moći napraviti učinkovita investicijska platforma, zaključak je 5. međunarodnog Invest foruma što je danas održan u opatijskom hotelu „Royal“. Ovaj jesenski susret s investitorima organiziraju Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, u suorganizaciji s Gradom Opatijom, Agencijom za investicije i konkurentnost te HGK-Županijskom komorom Rijeka. Invest forum su otvorili Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Opatije, Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, i Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije. Pozdravljajući sudionike Foruma, gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je da su investicije nešto što je najpotrebnije, jer je bez njih teško govoriti o gospodarskom napretku i otvaranju novih radnih mjesta.

Projekti Urbane aglomeracije i Europske prijestolnice kulturi ključni za Grad Rijeku

„U želji da ubrzamo gospodarski oporavak ovog našeg kraja, odlučili smo se za organizaciju Foruma kako bi investitorima predstavili kvalitete ovog područja. One su, između ostalog, posljedica izuzetnog zemljopisnog položaja u ovom dijelu Europe, ali i pozitivnog poslovnog okruženja. U to su se mogli uvjeriti i svi oni koji su do sada imali priliku s nama surađivati i na našem području pokrenuti svoje poslove“, rekao je Obersnel. Pozivajući gospodarstvenike i investitore da iznesu svoje prijedloge i očekivanja, gradonačelnik je dodao kako je Grad Rijeka stavio naglasak na četiri vrlo važne teme, a to su projekti Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020 i Urbane aglomeracije Rijeka, izgradnja novog riječkog kliničkog bolničkog centra te prenamjena prostora bivše rafinerije na Mlaci u znanstveno-tehnologijski park, zamisao koja je tek u povojima, ali koja bi kroz suradnju INA-e, Sveučilišta u Rijeci i Grada Rijeke imala velike razvojne potencijale.

Za više informacija možete posjetiti sljedeću poveznicu: https://www.rijeka.hr/5-invest-forum-projekti-epk-urbane-aglomeracije-promijenit-ce-sliku-rijeke/

S. M.