Prva tema: 15. veljače – 4. ožujka

Aktualno 15. veljače 2013

Kako globalno pozicionirati Rijeku

Otvoreni su Razgovori o Rijeci 2020. na temu “Kako globalno pozicionirati Rijeku?”

Obersnel u okviru ove teme o Rijeci 2020. razmišlja kao o prometno-logističkom središtu pri čemu su djelatnosti prometa i vezanih usluga vodeći sektor u ekonomskoj strukturi grada, a time i po broju zaposlenih. Modernizacija riječke luke, kontejnerskog terminala na Brajdici i novog zapadnog lučkog terminala uz novi riječki waterfront, poveznica luke s cestovnim, željezničkim i zračnim prometom, jačanje poslovno-logističkih zona na Kukuljanovu, Škrljevu i Miklavji – sve su to podteme i smjerokazi za razgovor o globalnom pozicioniranju Rijeke.

O ovoj temi, Obersnel osim građana, za mišljenje pita i stručne ljude koji značajno utječu ili mogu utjecati na razvoj riječkog prometnog pravca i razvoj luke te lučkih djelatnosti.

U okviru prve teme razgovaralo se i razgovarat će se, između ostalih, sa: ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašem Dončićem, predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture  Darkom Peričićem, ravnateljem Lučke uprave  Vladom Mezakom, predsjednikom Uprave Luke Rijeka Vedranom Devčićem, direktorom Zračne luke Rijeka  Tomislavom Palalićem, prorektorom Sveučilišta u Rijeci za suradnju sa zajednicom i privredom  Pavlom Komadinom, direktorom Jadranskog pomorskog servisa Antom Marasom, direktorom Transagenta Igorom Lešnjakovićem, predavačem na Stručnom studiju poduzetništva Veleučilišta u Rijeci Davorom Širolom, te ekspertom na EU projektu SETA (Europski jugoistočni prometni koridor) i članom Akademije tehničkih znanosti Hrvatske Nenadom Dujmovićem.

Razgovor o temi “Kako globalno pozicionirati Rijeku?”  otvoren je od 15. veljače do 4. ožujka.

Temeljem prijedloga građana i stavova stručnih ljudi, po zatvaranju ove teme formirat će se zaključak koji će biti objavljen 6. ožujka. O tom će se zaključku raspravljati na okruglom stolu krajem travnja.

Osim na web stranici www.ri2020.eu građani svoje prijedloge na ovu i ostale dvije teme razgovora mogu uputiti mailom na info@ri2020.eu kao i poštom na adresu Gradske organizacije SDP-a Rijeka, Ciottina 21, s naznakom “Razgovori o Rijeci 2020.” Jednako tako, na susretima u mjesnim odborima, prisutni građani o svojim će prijedlozima moći razgovarati s Vojkom Obersnelom, a moći će ih sastaviti i predati u pisanom obliku na dan susreta.

Poveznica na Facebook vijest: https://www.facebook.com/321977415387/posts/10151243915325388/?__xts__%5B0%5D=68.ARBBORnJ8hOTDP_B9Lv1aYnZkzHKzqoFyMO_wHzxQv8QY9_j9LRpVKVK45uQPe9EHtPrIjVuP0YUzkuo8s4ycNnvxhro2Z44E1_FR2Da5WO6wQyIBuunKFBZAHfO9NDRabJqqag&__tn__=-R

D. V.