Potpisan međustranački sporazum: “Ova koalicija jamac je modernog i otvorenog grada.”

Aktualno 18. travnja 2017

SDP, PGS, HSU, IDS, Hrvatski laburisti – stranka rada i SDSS potpisali međustranački sporazum za predstojeće lokalne izbore

Danas su u Rijeci stranke SDP, PGS, HSU, IDS, Hrvatski laburisti – stranka rada i SDSS potpisale međustranački sporazum o predizbornoj koaliciji i postizbornom formiranju na izborima za lokalnu samoupravu 2017. godine.

U okviru dogovorene koalicije, uz dosadašnjeg zamjenika Marka Filipovića, Obersnelu se pridružuje Nikola Ivaniš iz PGS-a. IDS će s Oskarom Skerbecom nastaviti predsjedati Gradskim vijećem kao predstavničkim tijelom podržavajući efikasnost u provođenju projekata i različitih politika razvoja.  Vojko Obernsel je tom prilikom istaknuo kako je suradnja dogovorena na programskim odrednicama koje su snažno obojane svjetonazorom.

«Prošlu smo kampanju nazvali Rijeka se vraća kući i vratili smo je kući kao Luku različitosti i kao grad koji je u proteklom razdoblju osigurao najviše EU sredstava za svoje projekte. Od socijalnih, preko komunalnog vodoopskrbnog projekta vrijednog 1.7 milijardi kuna, do sredstava koja su proteklih tjedan odobrena za značajne infrastrukturne projekte Europske prijestolnice kulture», kazao je Vojko Obersnel na početku predstavljanja.  «Složili smo se oko činjenice da konzervativne ideje, kako god zapakirane bile, u svakom smislu Rijeku udaljavaju od Europe i Luke različitosti odnosno naše otvorenosti koja je utkana u temelje identiteta grada, na koju smo tako ponosni. «  Obersnel je zaključio kako je Rijeci potrebna zajednička snaga kako bismo se tim stremljenjima oduprli.

Rijeka je ponosan i otvoren grad i takav mora ostati

vojko obersnel i nikola ivaniš

«Nitko ne može oduzeti zasluge Vojku Obersnelu za usmjerenje u razvoju Rijeke koja sada daje realne rezultate. Infrastrukturni projekti koje donosi Europska prijestolnica kulture ne smiju biti zaustavljeni, a europska sredstva za razvojne projekte koja su Rijeci i širem području odobrena, ne smiju ostati neiskorištena. A promjena radi promjene, koja se zaziva, ozbiljno ugrožava ove projekte», rekao je Nikola Ivaniš.

«Rijeka je ponosan grad koji je na referendumu za brak glasao protiv, grad koji se ponosi LGBT zastavom. Ovo je najtransparentniji grad u Hrvatskoj i jedino ova koalicija može jamčiti da to tako i ostane», rekao je Oskar Skrebec. «Misli svatko neodgovoran da je Rijeku voditi lako.  A tomu nije tako»,  u svom osebujnom stilu započeo je Silvano Hrelja, predsjednik HSU. «Obersnel ima volje i želje te prihvaća sve izazove koje su pred njim, a mi ćemo ga svesrdno podržati. Naprijed Rijeko, Forza Fiume!» , rekao je Hrelja.

Rijeci je potrebna zajednička snaga

Obersnel je istaknuo kako SDP  i dosadašnje stranke u ovu novu suradnju ulaze nastavljajući stabilno provođenje Strategije razvoja Rijeke, proizašle iz Razgovora o Rijeci koje su prije četiri godine vodili s mnogim građanima Rijeke i većinom stručnjaka i uglednika grada.

Na potpisivanju su bili prisutni Vojko Obersnel, predsjednik gradske organizacije SDP-a, Marko Filipović, potpredsjednik gradske organizacije SDP-a, Tea Mičić Badurina, predsjednica gradskog ogranka PGS-a Rijeka,  Nikola Ivaniš, počasni predsjednik PGS-a, Ljiljana Cvjetović, predsjednica gradskog ogranka HSU, Silvano Hrelja, predsjednik HSU, Oskar Skerbec, predsjednik IDS-a Rijeka, Vedran Sabljak, predsjednik riječkog ogranka Hrvatskih Laburista, Snježana Kirinić potpredsjednica Hrvatskih Laburista te Vesna Blanuša, predsjednica gradske organizacije SDSS-a.

Snimku tiskovne konferencije možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.facebook.com/vojko.obersnel.1/videos/771697519673843/

Poveznica na Facebook vijest: https://www.facebook.com/sdprijeka/posts/10154250903615388?__xts__%5B0%5D=68.ARAxv-BWbPgk5RQPiGMTHkPHmnBSrt7qUcyfWoRRHNBmnjdAsOJ-R5egw0ewyusduJzxEJXJd_hFkZqQt_Og3AOx4SiWp5a07HJ2HMGgHsmZl4aObiYx-1yGFfoXL0wX2B0f23Y&__tn__=-R

S. M.