Gradonačelnik Obersnel objavio ispravak na tekstove u Novom listu o „neostvarenim obećanjima“

Aktualno 11. ožujka 2017

Muzej neostvarenih obećanja

Novi list je 19. veljače, na čak devet velikih novinskih stranica donio niz tekstova različitih novinara okupljenih pod jednim tematskim naslovom Riječki muzej neostvarenih obećanja. U tim se tekstovima u negativnom tonu opisuju projekti Grada Rijeke, Lučke uprave i privatnih investitora koji su započeti, ali zbog različitih okolnosti do sada nisu realizirani. Kako u tim tekstovima nisu bile navedene mnoge bitne činjenice, gradonačelnik Obersnel je glavnom uredniku uputio ispravak dopunjujući i ispravljajući iznesene podatke, no nažalost, do dana današnjeg taj ispravak nije objavljen.

Cilj objavljivanja puko podsjećanje na nerealizirane projekte pred lokalne izbore

Zbog toga što ispravak nije objavljen, ja vjerujem da je jedini cilj objave spomenutih tekstova bio tek puko podsjećanje na do sada nerealizirane projekte, ali ne i na sve razloge koji su usporili njihovu realizaciju. Cilj objave nije bio ni pružanje informacija građanima o trenutnom statusu tih projekata, planovima i načinima njihove realizacije u budućnosti.

A budući da se terminski ovaj ogromni blok od čak devet stranica pojavio u Novom listu u predizborno vrijeme s naslovom koji tematizira „neostvarena obećanja“ i „propale projekte“ meni je više nego očito da su i vrijeme i način pojavljivanja ovog „temata“ u uskoj vezi s nadolazećim izborima. S obzirom na ranije objavljen tekst u kojem Novi list Riječane otvoreno poziva da ne glasaju za mene, ovaj tematski blok zapravo se na taj poziv „lijepo“ naslonio.

U tom cjelokupnom tematskom bloku autori pišu o projektima Delte i Porto Baroša, autobusnog kolodvora, tehnoloških parkova, novih prostora za muzeje i knjižnicu, obnovi lansirne rampe torpeda i konačno, investiciji “teškoj” 50 milijuna eura koju će češki investitor realizirati na Kostabeli. Projekti su uglavnom prikazani gotovo pa banalno te se stječe dojam da ih je neopisivo jednostavno provesti, valjda treba samo pokupiti novac koji raste negdje na nekoj grani i poslušati paušalna rješenja koja najčešće nemaju nikakva stručna uporišta.

Za više informacija možete posjetiti sljedeću poveznicu: http://www.vojko-obersnel.com/hr/blog/ispravak-na-tekstove-u-novom-listu-o-neostvarenim-obecanjima

S. M.