Riječkim poduzetnicima 2 milijuna kuna nepovratnih subvencija

Aktualno 18. travnja 2017

Nepovratne subvencije subjektima malog gospodarstva

Grad Rijeka danas je objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija subjektima malog gospodarstva za što je u proračunu osigurano 2 milijuna kuna, najavili su danas na konferenciji za medije gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za poduzetništvo Andrija Vitezić i savjetnik za izradu i provedbu programa u Odjelu za poduzetništvo Dario Dobrilović. Javni poziv je objavljen na web stranici Grada Rijeke, a obavijest o tome i u dnevnom tisku. Poziv za nepovratne subvencije je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. srpnja 2017. godine.

Iznos subvencija će rasti tijekom narednih godina

„Važno je prijaviti se što prije jer će se tim redoslijedom i dodjeljivati bespovratna sredstva“, rekao je gradonačelnik Obersnel, dodajući da je Grad Rijeka od 2008. godine, odnosno početka realizacije programa, dodijelio preko 800 subvencija u vrijednosti od oko 10,5 milijuna kuna. U naredne četiri godine, istaknuo je gradonačelnik, iznos subvencija će se i udvostručiti. Naime, prema planu realizacije mjera subvencioniranja poduzetnika do 2020. godine, planirano je postupno povećanje sredstava u proračunu za ovu svrhu s ciljem da se u četiri godine osigura ukupno 11 milijuna i 300 tisuća kuna. Tako je u projekciji proračuna za iduću godinu planirano 2,5 milijuna kuna, godinu kasnije 3 milijuna kuna i konačno u 2020. godini 3,5 milijuna kuna.

Također, u proračunu za 2017. godinu za dodjelu nepovratnih subvencija osigurano je zapravo 2 milijuna i 300 tisuća kuna. „Preostalih 300 tisuća kuna koje neće biti iskorištene temeljem ovog Javnog poziva, poduzetnici će moći iskoristiti kroz poseban Javni poziv koji će biti raspisan u suradnji sa Zakladom FIPRO“, dodao je gradonačelnik Obersnel. Zaklada FIPRO osnovana je s ciljem financijske potpore izradi prototipova, odnosno tehnološki naprednijih proizvoda i usluga, a njezin rad danas uz Sveučilišta u Rijeci trajno podupiru Grad Rijeka te Primorsko-goranska županija.

Maksimalni iznos subvencije kreće se u rasponu od 15 pa do 100 tisuća kuna

Danas objavljeni Javni poziv obuhvaća devet mjera usmjerenih na razvoj i unaprjeđenje konkurentnosti riječkih poduzetnika te ostvarivanja dodatnog praktičnog obrazovanja i boljeg informiranja u poduzetništvu. Sustav nepovratnih subvencija (potpora malih vrijednosti) provodi se kroz dodjelu potpora u visini od 50 % do 80% realiziranih troškova (ovisno o pojedinoj mjeri). Maksimalni iznos subvencije ovisi o pojedinoj mjeri i kreće se u rasponu od 15 pa do 100 tisuća kuna.

Više informacija možete pročitati na sljedećoj poveznici: https://www.rijeka.hr/rijeckim-poduzetnicima-2-milijuna-kuna-nepovratnih-subvencija/