Rijeka mora ostati otvorena, slobodna i svoja, ali mora i brže rasti

Aktualno 26. veljače 2021

Nova snaga grada

“Rijeka je uvijek bila sinonim za toleranciju, otvorenost i slobodu. Moja je odgovornost da ojačamo Rijeku i da obranimo taj naš status slobodnog teritorija. Sa mnom na čelu Rijeka će biti u sigurnim rukama i vjerujem da će Riječani to prepoznati”, rekao je kandidat Gradske organizacije SDP Rijeke za riječkog gradonačelnika, Marko Filipović, na konferenciji za medije kojom je najavio početak predkampanje pod sloganom Nova snaga grada.

Novi smjer u razvoju Rijeke

“Mislim da se svi možemo složiti kako je došlo vrijeme za jedan novi smjer u razvoju Rijeke, a za to je potrebna prava osoba. Mlad sam i kao zamjenik gradonačelnika stalno sam u kontaktu s ljudima te jako dobro znam što od mene očekuju. Znam što je dobro postavljeno, ali znam i što treba mijenjati u gradu. Znam kako sustav funkcionira i znam kako pokrenuti stvari. Dosad je odrađeno puno dobrih stvari za Rijeku, ali neke stvari bih ja napravio drugačije. I zato tražim povjerenje Riječana na ovim izborima.”, istaknuo je Filipović dodajući da Rijeka mora ostati otvorena, slobodna i svoja.

Rijeka mora brže rasti

“Isto tako, točno je da Rijeka mora brže rasti! Moj cilj je da Rijeka postane moderan sveučilišni grad za novo doba – otvoren, zelen, kreativan i pun života. I napravit ćemo to! Želim da Rijeka postane urbana mediteranska prijestolnica i imam jasan plan kako pokrenuti i ojačati Rijeku. Rijeka je uvijek udarala ritam drugima i to će opet biti tako!”, rekao je SDP-ov kandidat za riječkog gradonačelnika koji kao prioritet svog programa ističe jačanje gospodarstva, a sve kroz pametne strateške odluke, inovativnu industriju i promišljena ulaganja čime će se poboljšati životni standard; gradit će se novi vrtići, bit će više ulaganja u poduzetništvo, kulturu, sport, zdravstvo, tehnologiju, ali i iskoristiti sve potencijale koje Rijeka ima za turizam, prvenstveno nautički.

Plan razvoja

Pred usvajanjem je plan razvoja Grada Rijeke za razdoblje 2021. – 2027. godine, u čijoj su izradi sudjelovali sami Riječani. Filipović kreće upravo od tog plana jer riječ je o strateškom dokumentu za razvoj grada. “Taj plan predstavlja osnovu za javljanje na čitav niz natječaja iz novog financijskog ciklusa Europske unije u čemu smo dosad bili vrlo uspješni. Rijeka je već sada najuspješniji grad u Hrvatskoj po količini EU novca uloženog u razvoj samog grada. S time nastavljamo u punoj brzini, sve do jačanja društvenog standarda i u konačnici, do otvaranja novih, dobro plaćenih, radnih mjesta.”, naglasio je Filipović.

Hoće li “crvena” Rijeka pasti?

“Rijeka će ostati crvena i slobodna jer Riječani žele otvoren i tolerantan grad. To su moje životne vrijednosti i Riječani to znaju. Vjerujem da će mi dati povjerenje jer znam kako grad funkcionira, kako ga pojačati jer znaju da ću raditi u interesu grada. Ja nisam performer niti influencer, neki će možda reći da sam preozbiljan, ali to sam ja. Marko. Riječani su dosad mnogo puta pokazali da znaju razmišljati i pametno birati u važnim trenucima kada se odlučivalo o budućnosti našeg grada. Rijeka je nerijetko glasala drugačije od drugih sredina, a to znači da građani ovog grada nisu povodljivi, ne slijede zvijezde repatice, niti zabavljače koji im na mala vrata žele ‘uvaliti’ konzervativnu priču. To u našem gradu ne prolazi, imam puno povjerenje u moje Riječane.”, zaključio je Filipović

Mladi su istinska snaga Grada Rijeke

Sandra Krpan, potpredsjednica Gradske organizacije SDP Rijeke i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika osvrnula se na obrazovanje i mlade:

“Cilj je Rijeku pretvoriti u moderan sveučilišni grad za novo doba. Nemojmo zaboraviti da je Rijeka već sada grad s najuspješnijim Sveučilištem. Ono čime se ponosimo je pokretanje Programa građanskog odgoja koji odgaja učenike da razmišljaju na drugačiji način, da se prema svemu postavljaju kritički, da budu otvorenog uma, empatični i svjesni svoje snage i uloge u društvu.”, rekla je Krpan dodajući da se ne smije zaboraviti ni one najmlađe. Mjesto u vrtiću za svako dijete je prioritet – upravo je gradnja novih vrtića dio programa s kojim SDP izlazi na ove izbore. Mladi su istinska snaga svakog grada, pa tako i Rijeke.

Nova mrežna platforma

Također, od danas aktivna on line platforma za razgovor s Riječanima na mrežnoj poveznici www.markofilipovic.hr, a Marko Filipović će se uskoro obratiti građanima i video spotom Nova snaga grada, putem društvenih mreža i medija.

Poveznica na Facebook objavu

S. M.