Start-up Rijeka

Aktualno 19. siječnja 2013

Novi tekst na blogu Vojka Obersnela

Nedostatak novih radnih mjesta, neprestane brze mijene na tržištu rada, neprilagođenost obrazovnog sustava, dugi radni vijek radno aktivnog stanovništva – sve su ovo problemi koji muče ne samo Rijeku i Hrvatsku, već i cijelu Europu, u kojoj je sve više mladih nezaposleno. O tome govori novi tekst na blogu Vojka Obersnela.

Svjetska iskustva i inicijative pokazuju da se za rješavanje ovog problema pored tradicionalnih mjera poticanja zapošljavanja moraju razvijati i novi pristupi. Treba napomenuti da je Rijeka i proteklih godina poduzimala mjere u ovom pravcu, pa je među ostalim osnovala i dva poduzetnička inkubatora, Rujevicu i Torpedo, a sada pokreće i prvi riječki start-up inkubator.

Start-up inkubatori sasvim su novi oblik poduzetničke infrastrukture. Od postojećih poduzetničkih inkubatora bitno se razlikuju, jer rad ne podrazumijevaju da uključeni već imaju osnovanu tvrtku ili obrt, što je mladim ljudima dosada predstavljalo veliku zapreku. Start-up, kao što  ime i sugerira, pruža potporu fizičkim osobama u početnom osmišljavanju i postavljanju poslovnih modela. 

Cijeli tekst pročitajte na blogu Vojka Obersnela.

Poveznica na Facebook vijest: https://www.facebook.com/sdprijeka/posts/287460388043447?__xts__%5B0%5D=68.ARBf-NOCeP6lPzMU3Nfe4IUJXNTHtCL1RbcfL6ts02f5SDhQ2sZd1sKcqSOJYDTxYgrACf4slbF70GHNFnrKoh9DHQjuQ8SYTD1YrebiUzNDhQYP8q-fnZ-eaHsr4O_FcoSFDt8&__tn__=-R

D. V.