Blokiranim građanima otpis duga za gradske naknade do 10 tisuća kuna

Aktualno 12. rujna 2018

Otpis dugovanja

U srijedu, 12. rujna, bit će objavljen poziv blokiranim fizičkim osobama za podnošenje zahtjeva za otpis dugovanja prema Gradu Rijeci.

Kako je rečeno na 28. gradonačelnikovom kolegiju, Grad Rijeka će otpisivati dugove najviše do iznosa od 10.000 kuna, uvećano za pripadajuće kamate, odnosno do istog iznosa koji otpisuje država temeljem Zakona o otpisu drugova fizičkih osoba. Zakonom je jedinicama lokalne samouprave otvorena mogućnost da s ciljem jednokratne pomoći blokiranim građanima svojim dužnicima otpišu potraživanja.

„Grad Rijeka se odazvao pozivu Vlade RH za otpis dugova građanima, kumulativno do 10 tisuća kuna po svim osnovama,“ kazao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, istaknuvši kako Grad Rijeka, u trenutku kad se donosi Plan mjera za pokriće manjka i smanjenje obveza Grada Rijeke, ovom odlukom o otpisu duga građanima dodatno smanjuje prihode proračuna. Napomenuo je kako će dati prijedlog komunalnim društvima u gradskom vlasništvu da otpišu dugove građana i to najviše do iznosa od 5.000 kuna.

Više: https://www.rijeka.hr/blokiranim-gradanima-otpis-duga-za-gradske-naknade-10-tisuca-kuna/

Poveznica na Facebook vijest

S. M.