Uskoro preuređenje Pavlinskog trga u Starom gradu i proširenje parka na Pomeriju

Aktualno 27. listopada 2016

Pavlinski trg bit će preuređen

Na svojoj redovitoj konferenciji za medije gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je početak realizacije niza projekata cestogradnje ukupne vrijednosti od čak 45 milijuna kuna, kao i kompletno preuređenje atraktivne lokacije Pavlinski trg u Starom gradu te proširenje parka u ulici Pomerio.

Početkom studenog počinje uređenje Pavlinskog trga i dijela Ulice Janeza Trdine, ukupne površine oko tisuću kvadratnih metara, što uključuje zamjenu kompletne infrastrukture i popločavanje trga na isti način na koji su uređivani i drugi trgovi u Starom gradu. Atraktivni trg koji Riječani i turisti rado koriste dobit će i nova stabla, a uređenje predviđa i malo igralište za djecu. Uređenje Ulice Janeza Trdine ići će sve do početka Trga pul Vele crikve, za koji je u tijeku izrada detaljnog projekta uređenja s ciljem otvaranja rimskih mozaika. Time će Stari grad vjerojatno do početka travnja sljedeće godine dobiti još jedan funkcionalno uređen trg. Vrijednost radova je oko 5 milijuna kuna.

Radovi na proširenju parka u ulici Pomerio

Do kraja godine započet će i radovi na uređenju i proširenju parka u ulici Pomerio, koji bi se nakon toga trebao protezati do Ulice Ive Marinkovića i biti triput veći. Pješačka veza omogućit će se izgradnjom stepeništa, a park biti okružen mediteranskim zelenilom. U prvoj fazi uređenja izgradit će se trafostanica, čija će posebnost biti to što će biti ukopana u park.

Za više informacija možete posjetiti sljedeću poveznicu: https://www.rijeka.hr/uskoro-preuredenje-pavlinskog-trga-starom-gradu-prosirenje-parka-pomeriju/

S. M.