Uručeni ključevi POS-ovih stanova na Hostovom bregu

Aktualno 23. prosinca 2014

POS-ovi stanovi useljeni

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel svečano je uručio ključeve vlasnicima stanova građenih po modelu poticane stanogradnje na Hostovom bregu,  čime su POS-ovi stanovi dobili su nove stanare. Nastavljajući program POS-a, gradnju 95 stanova realizirala je Agencija za društveno poticanu stanogradnju Grada Rijeke. Cjelokupna investicija vrijedna je oko 47,8 milijuna kuna, a cijena kvadratnog metra iznosi 6.625,19 do 7.600,00 kuna, ovisno o površini stana. Gradonačelnik svečano uručio ključeve novih stanova Svečanoj primopredaji, osim gradonačelnika Obersnela, prisustvovali su pročelnik Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom Vladimir Benac, predsjednik Uprave Radnik d.d. Mirko Habijanec, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Slavko Čukelj i zamjenik ministrice graditeljstva i prostornoga uređenja Željko Uhlir.

Drugi ovogodišnji ciklus useljavanja

Zaželjevši svim stanarima ugodni boravak u njihovim novim stanovima, u kojem će neki možda dočekati već i ovaj Božić, gradonačelnik Obersnel podsjetio je kako je ovo već drugi put ove godine da se novi stanari useljavaju u zgrade izgrađene po programu POS-a. “Naime, u svibnju je ključeve dobilo gotovo 80 stanara u četiri zgrade na Donjoj Drenovi, što znači je u 2014. godini izgrađeno 175 stanova ukupne vrijednosti nešto manje od 100 milijuna kuna. Grad Rijeka neće stati s programom poticanje stanogradnje – ovih dana kreće natječaj za izvođača radova za pristupne ceste i infrastrukturu, a tijekom sljedeće godine očekujemo i početak gradnje 92 stana na Martinkovcu,” kazao je gradonačelnik Obersnel, istaknuvši kako vrijednost ovih investicija nije samo u omogućavanju Riječanima da pod uvjetima povoljnijim od tržišnih dođu do svog stana, već i osiguravanju posla za niz poduzetnika.

Vrijednost investicije

Cjelokupna investicija vrijedna je 47,8 milijuna kn, a konačna cijena kvadratnog metra kreće se od 6.625,19 do 7.600,00 kn/m2, ovisno o površini stana (cijena stana formirana je u ovisnosti o njegovoj kvadraturi na način da veća kvadratura stana znači manju jediničnu cijenu i obrnuto).  Izgrađeno je 95 stanova (11 garsonijera, 34 jednosobna, 41 dvosoban i 9 trosobnih) u jednoj zgradi s pet zasebnih ulaza.

Za više informacija možete posjetiti sljedeću poveznicu: http://www.rijeka.hr/UruceniKljuceviVlasnicima