SDP-ova koalicija pozvala građane na mjesne izbore

Aktualno 29. studenoga 2018

Pozivamo građane na izlazak na mjesne izbore – priopćenje

Koalicija „Rijeka za sve“ s partnerom HNS-om izlazi na izbore za sva 34 vijeća mjesnih odbora s ukupno 176 kandidata te zajednički pozivamo građane na izlazak na mjesne izbore.

Na listama za Vijeća Mjesnih odbora 40% čine kandidatkinje čime su ispoštovane zakonske i statutarne norme, a od 176 kandidata većina su iskusni kandidati od kojih se neki bore i za treći mandat. Politički cilj naše koalicije i partnera jest zadržati one Mjesne odbore u kojima smo s koalicijskim partnerima činili većinu.

Vijeća mjesnih odbora bitna za donošenje odluka koje utječnu na svakodnevnicu

Vijeća Mjesnih odbora smatramo bitnim tijelima jer osiguravaju neposredni kontakt i sudjelovanje građana u donošenju odluka važnih svakodnevicu života u gradu. Grad Rijeka može se pohvaliti izuzetno dobrom organizacijom mjesne samouprave. Za male komunalne akcije, komunalne prioritete, kulturne programe, čišćenja okoliša i slične aktivnosti na području Mjesnih odbora iz gradskog proračuna na godišnjoj razini izdvaja se gotovo 12 milijuna kuna. To u jednom četverogodišnjem mandatu predstavlja oko 50 milijuna kn koje se direktno raspoređuju na prioritetna ulaganja koja određuju članice i članovi vijeća mjesnih odbora. Želimo ovom prilikom zahvaliti svima koji su sudjelovali u radu vijeća mjesnih odbora i dali svoj doprinos u realizaciji cijelog niza programskih aktivnosti i komunalnih prioriteta u proteklom razdoblju.

Podsjećamo da je Grad Rijeka jedan od najgušće naseljenih gradova u Republici Hrvatskoj gdje svega na 44 kvadratna kilometra živi oko 130.000 stanovnika što je u prosjeku 2.900 stanovnika po kilometru kvadratnom a to pred Grad i vijeća mjesnih odbora stavlja dodatne izazove u razvoju pojedinih gradskih područja.

Zalaganje za decentralizaciju i aktivnu participaciju

Sve stranke ove koalicije zalažu se za decentralizaciju i mogućnost da se čim više sredstava, koja kao prihod dolaze od poreznih obveznika, ulaže na lokalnom nivou, odnosno da sadašnja stopa ulaganja javnog novca na regionalnom i lokalnom nivou s 12% stremi prema 20%, što predstavlja cilj kojemu težimo.

Naši kandidati zalagati će se za aktivnu participaciju i direktnu komunikaciju s građanima u rješavanju njihovih problema od najmanjega Mjesnoga odbora Sveti Kuzam koji broji 240 stanovnika do 40 puta većeg Svetog Nikole, najvećega mjesnog odbora u Gradu Rijeci sa 9.249 stanovnika.

Još jednom pozivamo sve Riječanke i Riječane da 2. prosinca izađu na izbore za vijeća mjesnih odbora i biraju kandidate s lista koje okupljaju stranke koalicije “Rijeka za sve” i HNS-a kao partnera na ovim izborima.

Poveznica na Facebook vijest

S. M.