Sretan 1. maj – Međunarodni praznik rada!

Aktualno 1. svibnja 2014

Obersnel za Praznik rada: Ponosan sam na SDP i na ovaj crveni karanfil koji držim u ruci jer nikada nismo izdali 1. maj

Riječki SDP-ovci su se zajedno sa simpatizerima i zaintreresiraim građanima danas tradicionalno okupili u Ronjgima uz zabavni program i ručak za Međunarodni praznik rada.

Prisutne su u podne pozrdavili riječki gradonačelnik i predsjednik SDP Rijeka Vojko Obersnel, primorsko goranski župan, potpredsjednik SDP Hrvatske i predsjednik SDP PGŽ Zlatko Komadina, te nositelj liste za izbore za Europski parlament Neven Mimica.

– Godinama smo molili sindikate da preuzmu organizaciju proslave 1. maja u Rijeci. Nisu htjeli i oni su ti koji su se odrekli 1. maja, a ne mi socijaldemokrati. Oni su ti koji sada zovu na smjenu SDP-a i prijevremene izbore, a prije 4 godine prikupljali su potpise za referendum kojeg smo svi podržali, no tog referenduma nije bilo. Zašto? Jer su se prodali Jadranki Kosor i njezinoj vlasti, a sada imaju obraza tražiti smjenu SDP-a. Neka se pogledaju u ogledalo. – poručio je Vojko Obersnel.

Neven Mimica nadovezao se na optužbe sindikata riječima – Gdje i kada smo mi to sklopili pakt s poslodavcima? Jesmo li mijenjali Zakon o radu, ili smo čuvali radna mjesta? Nema dokaza ni argumenata da smo izdali socijaldemokraciju. Nastavit ćemo je čuvati!

Poveznica na Facebook vijest: https://www.facebook.com/sdprijeka/posts/10151991180750388

Fotogalerija: https://www.facebook.com/pg/sdprijeka/photos/?tab=album&album_id=10151994642815388

D. V.