Za programe socijalne i zdravstvene skrbi udruga iz proračuna 3,5 milijuna kuna

Aktualno 11. travnja 2017

Programi i projekti zdravstvene i socijalne skrbi  dobili 3.5 milijuna kuna

Na današnjem kolegiju riječki gradonačelnik Vojko Obersnel prihvatio je zaključak kojim će se financirati programi i projekti zdravstvene i socijalne skrbi u 2017. godini, za što će se iz gradskog proračuna izdvojiti 3,515 milijuna kuna.

Riječ je  o 67 programa i projekata od 85 koje su na javnom pozivu prijavile udruge, a koje je Povjerenstvo ocijenilo pozitivno.  – Odabrani projekti doprinijet će unaprjeđenju socijalne zaštite pojedinih posebno osjetljivih skupina i dodatno zaštititi i unaprijediti zdravlje građana. Ove godine na poziv se javilo i sedam novih udruga koje pružaju socijalne usluge marginaliziranim skupinama, a čiji će se programi financirati – obrazložila je  Karla Mušković, pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, dodajući da je tijekom godina s udrugama čiji se programi financiraju Grad stvorio partnerski odnos. Iz područja socijalne djelatnosti financirat će se 46 programa, iz područja zaštite zdravlja 19 programa te dva projekta iz područja zaštite životinja.

Nastavak dosadašnje socijalne politike

Prihvaćajući zaključak gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako je izdvajanje proračunskog novca udrugama koje provode programe i projekte zdravstvene skrbi i socijalne skrbi nastavak socijalne politike koju provodi Grad Rijeka. – Politika koju provodimo u ovom segmentu nadilazi državni standard, a financiranje udruga tek je jedan dio provođenja te politike – kazao je gradonačelnik i podsjetio na nedavno potpisivanje ugovora za osiguranje sredstava za rad desetak ustanova zdravstvene i socijalne skrbi.  – Ukupan iznos koji je osiguran ove godine je 3,515 milijuna kuna, 500.000 kuna više nego prošle godine, a u četiri godine za ovaj oblik aktivnosti udruga i civilnog sektora iz gradskog proračuna je izdvojeno 18,5 milijuna kuna – zaključio je gradonačelnik.

Više informacija možete pročitati na sljedećoj poveznici: https://www.rijeka.hr/programe-socijalne-zdravstvene-skrbi-udruga-iz-proracuna-35-milijuna-kuna/

Poveznica na Facebook vijest: https://www.facebook.com/sdprijeka/posts/10154234683940388?__xts__%5B0%5D=68.ARDijiN7UC6jo90mFPSv041ytAr21rjk5KZeaEoZthjVpGftEf9-gbWPLa-LXsndk4p7q5Lm5Qfxt88fSolO2JQB7OvKAdXP49bb4HGQ2a1ycJdI0EIApM7OmDf05GDtnd3Zu4o&__tn__=-R

S. M.