Puna politička podrška zahtjevima Kriznog stožera za 3. maj

Aktualno 6. rujna 2018

Puna podrška zahtjevima Kriznog stožera za 3. maj

Od strane političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Rijeke i Županijskoj skupštini Primorsko-goranske županije te saborskih zastupnika s područja županije dala se puna podrška zahtjevima Kriznog stožera za 3. maj.

Zajednički sastanak predstavnika političkih stranaka s Kriznim stožerom za 3. maj, održan u Gradskoj vijećnici, inicirali su župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Vojko Obersnel, koji zajedno s predstavnicima Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ-a i predstavnicima radnika 3. maja čine Krizni stožer.

Predstavnici političkih stranaka dali su bezrezervnu podrška zahtjevima Kriznog stožera za 3. maj, koji su ujedno i zahtjevi Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ-a, a tiču se povrata svih pozajmica 3. maju od strane Uljanik Grupe  uz normaliziranje proizvodnog procesa i financijskog poslovanja, uvođenje kriznog menadžmenta te izdvajanje brodogradilišta 3. maj. Kako je naglasio župan Komadina, izdvajanje 3. maja treba ići kroz provedbu programa restrukturiranja Uljanik Grupe, jer 3. maj, iako pravna osoba, u potpunosti je vezan s Uljanikom.

Zamjenik gradonačelnika Filipović: Političkim pritiskom možemo očuvati radna mjesta u 3. maju

Zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović istaknuo je kako je danas iz Rijeke poslana vrlo jasna poruka kako Vladi, tako i Upravi Uljanika, vlasnicima 3. maja, da je stvar preozbiljna i da moraju vratiti pozajmice koje su otišle iz 3. maja putem plana restrukturiranja.

„Danas smo imali i sastanak s Upravom Uljanika i Nadzornim odborom 3. maja, koji je održao svoju sjednicu, no međutim zahtjevi Kriznog stožera za 3. maj nisu ispunjeni. Vrlo je jasno i tražena ostavka jer je traženo izgubljeno povjerenje radnika u Upravu. Na nama je da dalje vršimo politički pritisak – političke stranke u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini ostaju pri onim stavovima koji su izneseni i na zajedničkoj sjednici održanoj u lipnju. Otada se nije puno toga promijenilo, no vjerujem da zajedničkim snagama i političkim pritiskom možemo očuvati radna mjesta u 3. maju a to je ono što je najbitnije,“ upozorio je Filipović.

Više: https://www.rijeka.hr/puna-politicka-podrska-zahtjevima-kriznog-stozera-za-3-maj/

Poveznica na Facebook vijest

S. M.