Marko Filipović i Vojko Obersnel pozvali su Riječane da se odazovu na izbore za mjesnu samoupravu

Aktualno 27. studenoga 2018

Rijeka najuspješniji grad u organizaciji mjesne samouprave

Predsjednik i član Predsjedništva SDP Rijeke Marko Filipović i Vojko Obersnel pozvali su Riječane da se odazovu na izbore za mjesnu samoupravu u nedjelju 2. prosinca, uz poruku da je Rijeka najuspješniji grad u organizaciji mjesne samouprave u Hrvatskoj.

Vojko Obersnel istaknuo je da su riječke projekte malih komunalnih akcija, kao i program lokalnog partnerstva putem kojeg vijeća mjesnih odbora sama formuliraju proračune za svoje potrebe, a ukupno oko 12 milijuna kuna godišnje, dolazili su proučavati i njegove kolege iz drugih velikih hrvatskih gradova – Varaždina, Pule, Osijeka, Šibenika, pa čak i Zagreba, kao i kolege iz Ljubljane, BiH, pa i Srbije. Također je istaknuo da kao gradonačelnik mjesne odbore doživljava kao partnere te da surađuje jednako dobro sa svima, pa tako i onim mjesnim odborima gdje su predsjednici članovi HDZ-a ili nezavisni vijećnici.

Marko Filipović iznio je niz zanimljivih statističkih podataka, a između ostaloga da je Mjesni odbor Sv. Nikola toliko velik da bi, ako bi imao status općine, bio četvrta lokalna jedinica po veličini u Primorsko-goranskoj županiji, odmah iza Rijeke, Opatije i Crikvenice. Zato je naglasio da je itekako važno tko sudjeluje u vođenju mjesnih odbora, dodajući uz to kako je gustoća naseljenosti u Rijeci toliko velika da rad mjesnih odbora zahtjeva rješavanje cijelog niza dodatnih problema u odnosu na neke druge sredine u Hrvatskoj.

Poveznica na Facebook vijest

S. M.