Održana Izvještajno-tematska Konvencija riječkoga SDP-a

Aktualno 2. prosinca 2019

Rijeka za sve i nadolazeći predsjednički izbori

U subotu 30. studenoga 2019. godine održana je Izvještajno-tematska Konvencija Gradske organizacije SDP Rijeke. Teme Konvencije bile su realizacija programa Rijeka za sve i nadolazeći predsjednički izbori.

Riječki gradonačelnik mr. sc. Vojko Obersnel svoje je izlaganje posvetio Strategiji razvoja Rijeke od 2014. do 2020. godine, ističući kako je u posljednje tri godine u gradu realizirano jako puno na svim područjima:

“HDZ se time jako hvali, ministar Butković otvara sve što stigne i to je lijepo vidjeti, no moramo reći da je velik dio projekata započeo u mandatu naše vlade. Nažalost nismo uspjeli produžiti mandat u kojem smo ušli u Europsku uniju, a HDZ je došao u mnogim stvarima na gotovu situaciju gdje je mogao povući sredstva. U ovom trenutku u projekte lučke i željezničke infrastrukture ulaže se 110 milijuna eura od čega je većina priprema odrađena kad je na čelu Lučke uprave bio naš član.”

Prema mišljenju saborskoga zastupnika Željka Jovanovića koji se obratio Konvenciji kao koordinator za izbore u Primorsko-goranskoj županiji, način na koji Vojko Obersnel vodi grad najbolji je put kako dobiti izbore, a to je prema njegovom mišljenju sasvim suprotno od onoga što radi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je pet godina mandata bacila u vjetar i degradirala funkciju predsjednika. Dotaknuo se i novoga zajedništva u SDP-u ističući kako se predsjednički izbori iščekuju u motivirajućoj atmosferi za pobjedu Zorana Milanovića, a cilj je na parlamentarnim izborima osvojiti više od 30 posto mandata.

Na Konvenciji usvojeno je i izvješće o radu Gradske organizacije koje je izložio predsjednik riječkoga SDP-a Marko Filipović, a usvojena su i nova Pravila o organiziranju Gradske organizacije.

Fotogalerija

S. M.