Predstavljanje kandidata za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika

Aktualno 7. studenoga 2020

SDP-ovi kandidati za riječkoga gradonačelnika i njegovu zamjenicu

Na konferenciji za novinare dana 6. studenoga 2020. godine predstavljeni su SDP-ovi kandidati za riječkoga gradonačelnika i njegovu zamjenicu Marko Filipović i Sandra Krpan.

Potrebno iskustvo u izvršnoj vlasti i privatnom sektoru

Predsjednik Gradske organizacije SDP Rijeke Marko Filipović zahvalio je svima na potpori koju je dobio te je istaknuo da je na mjestu zamjenika gradonačelnika stekao potrebno iskustvo, vidio kako funkcionira Grad koji radi na dobrobit građana” te dodao kako projekte treba dovršiti, ponajprije one povezane s EPK, i njezino nasljeđe. Proveo je dio radnog vijeka u privatnom sektoru pa se nada još boljoj suradnji s riječkim poduzetnicima. Smatra da mladi budućnost trebaju vidjeti u Rijeci i nada se da će u predizbornoj kampanji biti što više sučeljavanja. Poručio je da njegova vrata ostaju otvorena za svih.

Izgradnja uljuđenog i civilizranog društva

Potpredsjednica Gradske organizacije SDP Rijeke Sandra Krpan zahvalila je stranačkim kolegama, ističući kako vjeruje da će zajedno graditi uljuđeno i civilizirano društvo, da će nadograđivati ostvareno te da će se zauzimati da temeljne vrijednosti socijaldemokracije ostanu dio načina života u Rijeci.

Smjena generacija u riječkoj politici

Član Predsjedništva Gradske organizacije SDP Rijeke Vojko Obersnel je ocijenio da je lijepo imati ljude kao što su Filipović i Krpan te da vjeruje da su sada otklonjene sve sumnje da će se on osobno opet kandidirati za gradonačelnika. Istaknuo je da je normalna određena smjena generacija te da nema sumnje da će Marko Filipović i Sandra Krpan braniti osnovne postulate socijaldemokracije i sve što se postiglo u otvorenoj i uključivoj Rijeci i da će im stoga građani dati svoje povjerenje.

Službeni početak kampanje za lokalne izbore

Predsjednik SDP Hrvatske Peđa Grbin poručio je da SDP iz Rijeke službeno počinje kampanju za lokalne izbore jer je Rijeka najbolji pokazatelj kako se može voljeti i voditi svoj grad na ispravan način. Zahvalio je gradonačelniku Vojku Obersnelu, koji je 21 godinu na čelu Rijeke, ističući da SDP može biti ponosan jer je napravio puno na građenju imidža SDP-a i pokazao kako se SDP-ovci trebaju ponašati kada su izabrani na javnu dužnost te je služio na zadovoljstvo građana. Naglasio je da je siguran će Marko Filipović nastaviti djelovati na taj način kao gradonačelnik nakon lokalnih izbora iduće godine te je naglasio da je pred Filipovićem i Krpan velika odgovornost da nastave voditi Rijeku kao otvoren i moderan grad, svjetionik Hrvatske u pogledu obrazovanja, komunalne infrastrukture, socijalne skrbi, povlačenju novaca iz EU fondova, poduzetničkim inkubatorima i digitalnim tehnologijama.

Poveznica na Facebook vijest

Poveznica na video snimku tiskovne konferencije

S. M.