3. maj mora izaći iz Uljanik grupe

Aktualno 30. listopada 2018

Stanje u 3. maju

Gradonačelnik Vojko Obersnel održao je redovnu konferenciju za medije na teme: stanje u 3. maju, turistička ulaganja u Rijeku, realizacija europskih projekata energetske obnove zgrada i nadolazeći događaji.

Počevši s osvrtom na kriznu situaciju u riječkom brodogradilištu 3. maj, gradonačelnik je kazao kako nema novih informacija o ovom složenom problemu, kao ni o datumu isplate plaća radnicima za protekli mjesec i raspletu događaja u cijeloj Uljanik grupi. Obersnel je podsjetio kako postoji interes potencijalnih ulagača, posebice talijanskog Fincantierija, no i kako najprije treba biti formiran novi sastav uprave Uljanik grupe s kojom bi se mogli nastaviti razgovori o izdvajanju 3. maja iz ove grupacije. „Vjerujem da će i Ministarstvo gospodarstva podržati takve aktivnosti, budući da je očito da 3. maj – koji je u dugoj blokadi računa i nema sredstava za plaće i dovršetak izgradnje započetih brodova – neće imati vremena za čekanje da se restrukturiranje brodogradilišta Uljanik završi“, rekao je Obersnel, navodeći dugotrajnost procesa restrukturiranja koji mora proći potvrde i Ministarstva gospodarstva i Europske komisije.

Apelirajući na Ministarstvo da se aktivno uključi u izdvajanje 3. maja iz Uljanik grupe i što raniji ulazak strateškog partnera.gradonačelink je kazao kako je to “jedino izgledno rješenje da brodogradnja u Rijeci opstane, što nam je svima interes, zbog samog brodogradilišta i zaposlenih, ali i drugih tvrtki koje su vezane uz 3. maj“, zaključio je Obersnel.

Više: https://www.rijeka.hr/gradonacelnikova-press-konferencija-3-maj-mora-izaci-iz-uljanik-grupe/

Poveznica na Facebook vijest

S. M.