Održana tribina o zdravstvenoj zaštiti

Aktualno 18. veljače 2020

Tribina Zdravstvo na zdravim nogama

Dana 17. veljače 2020. godine održana je tribina Zdravstvo na zdravim nogama i jednako dostupno svima u organizaciji Gradske organizacije SDP Rijeke i Županijske organizacije SDP Primorsko-goranske županije na kojoj su saborski zastupnik Željko Jovanović, europarlamentarna zastupnica Romana jerković te predsjednik i članovi Savjeta za Zdravstvo SDP Hrvatske Danko Velimir Vrdoljak te Joško Markić i Davor Katavić predstavili mjere SDP-a za jačanje ljudskih potencijala u zdravstvu i najavili SDP-ov trogodišnji plan financijske sanacije zdravstvenog sustava, učinkovitije mreže zdravstvenih ustanova i smanjenja listi čekanja na zdravstvene usluge.

Panelisti su ukazali na važnost edukacije na očuvanju i unaprjeđenju zdravlja od predškolske dobi te potrebu povećanja ulaganja u prevenciju i palijativnu skrb. Najavili su da će po dolasku na vlast donijeti i Nacionalni program zdravstvene zaštite žena, kao i zakon koji će jamčiti pravo žena na izbor, dostupan, siguran i besplatan pobačaj i besplatnu kontracepciju.

U raspravi koja je uslijedila izneseno je i puno korisnih prijedloga i savjeta članova i simpatizera SDP-a koje će se ugraditi u izborni program.

Fotogalerija

S. M.