Gradonačelnik Obersnel potpisao sporazum u ime Urbane aglomeracije Rijeka: 50 milijuna eura za realizaciju projekata

Aktualno 13. travnja 2017

Urbana aglomeracija Rijeka dobila 50 milijuna eura

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel danas je u Zagrebu, u Banskim dvorima, s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac potpisao Sporazum o obavljanju delegiranih i s njima povezanih zadaća i aktivnosti u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” u financijskom razdoblju 2014. -2020., što je preduvjet za korištenje oko 50 milijuna koje je iz EU fondova Urbana aglomeracija Rijeka dobila.

Sporazum je potpisan između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i gradova Osijeka, Pule, Rijeke, Slavonskog Broda, Splita, Zadra i Zagreba – središtima urbanih područja u kojima će se provoditi integrirana teritorijalna ulaganja (ITU).

ITU mehanizam je dio nove politike Europske komisije kojom se dodatno jačaju urbana područja u svrhu gospodarskog rasta i povećanja kvalitete života na urbanom području i to dodjelom sredstava iz fondova EU za realizaciju različitih programa i projekata. Riječkoj urbanoj aglomeraciji kroz taj je mehanizam dostupno spomenutih 50 milijuna eura.

Više informacija možete pročitati na sljedećoj poveznici: https://www.rijeka.hr/gradonacelnik-obersnel-potpisao-sporazum-ime-urbane-aglomeracije-rijeka-50-milijuna-eura-realizaciju-projekata/

Poveznica na Facebook vijest: https://www.facebook.com/sdprijeka/posts/10154240798685388?__xts__%5B0%5D=68.ARBDYf3qmYFz2dWG8Gz-Qi__KBAiCyXvkh1gLGblIPf-mZuhccVZ89Ns44R170pZPXiGiTGALhZ2g75TydaOoRk4ErHRp0E7oFKBszGxoyCRed_OgW-jbV6FhPwTaCS6Gk3tPsU&__tn__=-R

S. M.