Predstavljena SDP-ova koalicija za mjesne izbore

Aktualno 14. studenoga 2018

Vijeća mjesnih odbora

Predsjednik Gradske organizacije SDP Rijeke i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović dana 13. studenoga 2018. godine održao je tiskovnu konferenciju povodom predstojećih izbora za vijeća mjesnih odbora na području Grada Rijeke zajedno s predstavnicima drugih stranaka koje su potpisale predizborni koalicijski dogovor s riječkim SDP-om. Riječ je o strankama članicama koalicije Rijeka za sve (Hrvatska stranka umirovljenika – HSU, Primorsko-goranski savez – PGS, Istarski demokratski sabor – IDS, Hrvatski laburisti – stranka rada – HL, Samostalna demokratska srpska stranka – SDSS) te o Hrvatskoj narodnoj stranci – liberalnim demokratima – HNS.

Cijela koalicija izlazi na izbore u ukupno 17 mjesnih odbora, dok u preostalih 17 SDP izlazi u različitim kombinacijama (SDP-HSU – 3, SDP-PGS-HNS – 12, SDP-PGS – 1), kao i samostalno na području Mjesnoga odbora Sveti Kuzam.

176 kvalitetnih kandidata na ukupno 34 liste

Filipović je posebno naglasio da je riječ o ukupno 176 kvalitetnih kandidata na ukupno 34 liste koji su se prethodno dokazali radom u svojim kvartovima putem svojih prijedloga i aktivnosti u svrhu poboljšanja uvjeta života u Gradu Rijeci. Također je naglasio da velika većina navedenih kandidata ima prethodno iskustvo rada u vijećima mjesnih odbora, bilo kao članovi, bilo kao predsjednici istih te je izrazio zahvalnost na njihovom dosadašnjem uspješnom radu i doprinosu.

Istaknuo je i da su od 176 kandidata njih 109 muškarci, a 67 žene, čime su se zadovoljile i zakonske norme o ravnopravnosti spolova. Kandidati na listama su i propadnici različitih dobnih skupina, pa tako najstariji kandidat ima 84 godine, a najmlađa kandidatkinja 24 godine.

Preko 40 milijuna kuna izdvajanja za uređenja

Naglasio je i važnost mjesnih odbora s obzirom na činjenicu da se u četverogodišnjem razdoblju izdvaja preko 40 milijuna kuna za različita uređenja koja se provode upravo na temelju prijedloga članova vijeća mjesnih dobra.

Na samome kraju pozvao je zainteresiranu javnost da prate aktivnosti i predstavljanja kandidata SDP Rijeke i koalicijskih partnera u naredna dva tjedna izborne kampanje.

Fotogalerija: https://www.facebook.com/pg/sdprijeka/photos/?tab=album&album_id=10155486891905388

S. M.