PROTIV!

Aktualno 25. studenoga 2013

Zaokružite PROTIV

NOVI BLOG POST VOJKA OBERSNELA – U nedjelju, 1. prosinca ove godine održat će se referendum na koji treba izaći. Otvoreno vas pozivam da odgovarajući na referendumsko pitanje “Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”, zaokružite PROTIV.

Naime, to nije referendum za obitelj, niti u ime obitelji. A nije ni referendum o braku. To je referendum o strahu i neznanju, referendum manipulacije, i iskazivanje sile većine nad manjinskim grupacijama. Pisao sam o tome još u lipnju ove godine, sve nadajući se da do tog referenduma neće ni doći. No, sad smo tu gdje jesmo i o ljudskim pravima moramo se izjasniti 1.12.

Možete reći da sam lud, ali ja sam si ipak dao truda i svratio sam na web stranicu građanske inicijative koja se nazvala “U ime obitelji”. Želim podijeliti s vama jedan video na koji sam naišao. U njemu neki građani naše zemlje pojašnjavaju zašto će izaći na referendum i glasati ZA. Pogledajte.

Razlozi koje navode zbunili su me. Oni glasaju ZA “jer svako dijete zaslužuje majku i oca”. Jedna gospođa navodi da će glasati ZA “jer joj je najvažnija njena obitelj i budućnost njenih unuka”. Jedna žena kaže da će glasati ZA “jer zna kako je odgajati djecu bez oca”. Ja se pitam kakve sve to veze ima s pitanjem na ovom referendumu?

Ostatak teksta možete pročitati ovdje.

Poveznica na Facebook vijest: https://www.facebook.com/sdprijeka/posts/10151715874020388?__xts__%5B0%5D=68.ARDNbH_VbYDklEZfFfW8xpCPW2ejuxMvsvWANtccjSPbVM-qdHW0ovwNxJqQINGex4upiTcODi2Onriv-YhVHojD4JBWbWbz_E_YRa6_T5zjAkC8__zZ0FhSrjW2o0UsrpW23Ig&__tn__=-R

D. V.