INTERVJU: Vojko Obersnel, sasvim otvoreno

Press 13. veljače 2017

Vojko Obersnel ide po 5. mandat

Vojko Obersnel ulazi u borbu za peti mandat gradonačelnika Rijeke. Kako sada stvari stoje, veliki je favorit i nedobivanje još jednog mandata bilo bi veliko iznenađenje. Iako se činilo da se možda neće kandidirati, on se ipak odlučio za još jednu političku bitku.

Od 2000. godine ste gradonačelnik Rijeke. Možete li izdvojiti projekte na koje ste ponosni, ali i one zbog kojih vam je žao što se nisu realizirali?

– Ima puno toga što je napravljeno, ali najviše sam ponosan zbog Kampusa na Trsatu – ne samo zbog odluke o prenamjeni bivše vojarne, već i zato što je Grad Rijeka kao vlasnik zemljišta, uz Sveučilište i Vladu, sudjelovao u izgradnji novog Sveučilišnog kampusa koji je dao zamah razvoju Rijeke. Posao nije gotov jer predstoji gradnja drugih objekata, ali od useljavanja studenata u studentski dom, kampus je u pravom smislu zaživio.

Moglo bi se govoriti o još puno realiziranih projekata kao što su sportski objekti, škole ili pak vrtići, no radije ću izdvojiti golema ulaganja u komunalnu infrastrukturu. Naime, moji kolege gradonačelnici često to ne vole jer je riječ o ulaganjima koja se ne vide jer sve završava pod zemljom. No, ponosan sam što smo digli razinu komunalnog standarda i sigurnosti u gradu. Na početku mog mandata bili su česti problemi s plinom i intervencije vatrogasaca, a danas Rijeka ima jednu od najsigurnijih plinskih mreža koja se i dalje širi. Slično je s vodom, kanalizacijom i čitavim nizom drugih infrastrukturnih projekata.

Za više informacija možete posjetiti sljedeću poveznicu: http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Vojko-Obersnel-sasvim-otvoreno-Rijecki-gradonacelnik-otkriva-planove-za-vracanje-trznica-gradnju-kolodvora-i-odlazak-u-mirovinu?meta_refresh=true

Autor: Damir Cupać, Novi list

Poveznica na Facebook vijest: https://www.facebook.com/sdprijeka/posts/10154090202155388?__xts__%5B0%5D=68.ARBU3yH8PbqWELGF9Xd2cSp-Bj4m5qaN2VTsWkaWYTmryI2AItxv4PxgaByZk-4Ilk__b6NVSRg7DChvBmXThdyrI6FTO5XjRMC90ljCcoWSyglmysaUezHLXKpNf5_qaVSZYsY&__tn__=-R

S. M.