Riječki SDP napao oporbu zbog rušenja kvoruma: ‘Bahati su i bezobrazni, a naknada im je 920 kuna’

Press 28. rujna 2018

Oporba Bahata, indolentna i bezobrazna

Predsjednik SDP-a Rijeke Marko Filipović zajedno s kolegama vijećnicima Vojkom Brautom i Aleksandrom Bulogom održao je danas konferenciju za novinare s koje je poručio da je gradska oporba bahata, indolentna i bezobrazna. Reakcija je to na prekid sjednice Gradskog vijeća koje je ostalo bez kvoruma nakon što su otišli vijećnici HDZ-a, Akcije mladih, Mosta, Liste za Rijeku te nezavisni Hrvoje Burić.

– Što je najgore, to čak nije bilo ni organizirano, nego su odlazili sporadično i pojedinačno, ignorirajući vijećničku dužnost. Ne želimo da to prođe ispod radara, želimo da građani Rijeke znaju koga su birali i da osvijeste kako rade vijećnici koje su birali. Oni misle da nikome ne moraju polagati račune, rekao je Filipović.

Posebno je kritizirao Hrvoja Burića za kojeg je podsjetio da se povezao s Milanom Bandićem:

– To je koalicija koja odbija građanski odgoj, koja besplatno postavlja štandove udruge U ime obitelji i čiji je jedini program gradnja spomenika Franji Tuđmanu i Vojku Obersnelu u Rijeci. A na pitanje zašto bi pak njima smetao spomenik Obersnelu, kazali su: “Još je malo prerano za to, ipak je još živ”.

Optužili su HDZ-ovce da su otišli na predizborni skup Dubravke Šuice umjesto da ostanu u vijećnici, za što su plaćeni 920 kuna po sjednici.

– Vijećnicima se jednostavno više nije dalo ostati, radije su gospoda otišli na večeru. Odradili smo svega 8 točaka od 22, a na vrijeme smo kod donošenja novog poslovnika upozoravali kuda će dovesti mogućnost beskrajnih replika, kazao je Vojko Braut.

– Ovo je presedan, rekao je pak Aleksandar Bulog, uz upozorenje da su direktori komunalnih poduzeća uredno cijeli dan čekali raspravu o radu svojih tvrtki, a na kraju nisu podnijeli izvješća jer su otišli – vijećnici. To je primitivno ponašanje, rekao je Bulog.

Zamoljeni da komentiraju riječi Hrvoja Burića da se Gradsko vijeće pretvorilo u gradsku tržnice zbog kupovina vijećnika, Filipović je rekao da to može samo demantirati, dok je Braut zaključio da vijeće jest postalo tržnica – ali zbog Burića i njegova rječnika.

Na pitanje da komentiraju stanje u stranci općenito, riječki SDP-ovci su rekli da to nije tema ovog susreta s novinarima.

Izvor: Novi list, Tihana Tomičić

Poveznica na Facebook vijest

S. M.