Vrijedni građani preobrazili sedam kutaka svoga grada

Press 18. listopada 2012

Zahvalnice i priznanja

NOVI LIST – Grupama građana i pojedincima zaslužnim za uređenje prostora za igru i okoliša vrtića Mirta, Veseljko, Krijesnica, igrališta Gabbiano, zelene površine na Pehlinu, zapuštenog parka u Čandekovoj te vodospreme na Srdočima, uručene su zahvalnice i priznanja.

GRAD RIJEKA – U Gradskoj vijećnici jučer su podijeljena priznanja, odnosno zahvalnice svima koji su sudjelovali u realizaciji projekata u sklopu programa riječkog lokalnog partnerstva u 2011. godini. Podsjetimo, za 2011. godinu prijavljeno je 20 projekta, ali ih je prihvaćeno sedam.
U sklopu njih uređivali su se prostori za igru, što se nalaze u okviru riječkih dječjih vrtića, oplemenjivale su se zelene površine, odnosno uređivala komunalna oprema te uredio jedan zapušteni park.
Kada smo pokretali ovaj program prije sedam godina, naš cilj nije bio da se uštede sredstva iz gradskog proračuna, već da se probudi zajednica. Naime, vodili smo se s time da je zajednica zaboravila na dio svoje vlastite odgovornosti te važnost volonterskog rada, a sve kako bi se poboljšala kvaliteta života na mikrorazini” – rekao je tom prilikom Vojko Obersnel.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

D. V.